Mortex, het materiaal dat dromen verwezenlijkt

Mortex is een fijne, waterdichte pleister die wereldwijd door designers en professionals wordt gebruikt voor zowel technische als decoratieve bekledingen. Mortex vind je van de beroemde metro van Tokio tot in tal van hotelprojecten wereldwijd, maar evengoed in meer bescheiden realisaties in particuliere woningen. In België én daarbuiten.

Uiteenlopende toepassingsdomeinen, maar steeds geslaagde resultaten

Mortex werd aan het begin van de jaren 1990 ontwikkeld. Dit sterproduct van BEAL International werd oorspronkelijk zuiver functioneel gebruikt, hoofdzakelijk voor het waterdicht maken van kelders, funderingen en waterbekkens. Het technisch erg hoogstaande en sterke materiaal staat garant voor de waterdichtheid bij tal van binnen- en buitentoepassingen. Het is daarnaast erg soepel inzetbaar. De pleister kan worden gebruikt op vloeren, muren, werkvlakken, meubilair, douches tot zelfs stoombaden. Mortex leent zich niet alleen voor een groot aantal toepassingsdomeinen, maar ook voor diverse resultaten en afwerkingstypes, van gelijkmatig glad tot bruut. En dat in tal van kleuren. Sinds de invoering van Mortex Color zijn oneindig veel tinten mogelijk, waarvan 64 op kleurenkaart. Op die manier vond het product geleidelijk zijn weg naar interieurs. Een persoonlijke afwerking lag hiermee voor iedereen binnen handbereik.

Tal van toepassingen

Eeìn van de vele professionals die met Mortex vertrouwd zijn, is Sebastian Lietard, consulent voor Dankers Decor: “Mortex leent zich perfect voor renovatie. Wij gebruiken het vooral in sanitaire ruimtes en voor decoratieve toepassingen in het hele huis: op wanden, vloeren, meubilair en zelfs op terrassen buiten. Het voordeel van de dunne coating is dat je die gemakkelijk kan plaatsen zonder bestaande of aangrenzende oppervlaktes te beschadigen. Bovendien kunnen we altijd rekenen op ondersteuning en projectadvies van Beal. Kortom, zowel naar look als gebruiksvriendelijkheid wat ons betreft een ‘steengoed’ product. Het aanbrengen vergt wel een zekere deskundigheid, de opleidingen bij Beal zijn een must!”

Professionalisering van de knowhow

Met deze opleidingen wil de technische afdeling van BEAL International zijn knowhow uitdragen: “We hechten bijzonder veel belang aan de manier waarop Mortex wordt aangebracht. Het aanbrengen ervan is vakwerk, haast een ambacht, en vergt dus de nodige kennis. Om die reden verstrekken we ook opleidingen aan de aannemers die met onze producten werken. We geven deze zowel in Fernelmont als op andere plaatsen binnen en buiten België.”

Meer over Mortex

 


Microtopping

Microtopping – gecertificeerd Italiaans kwaliteitsproduct.

– Is perfect geschikt voor privéwoningen, bedrijven, showrooms of buitenruimtes zoals terrassen, restaurants, winkels of winkelcentra.

– Heeft een unieke samenstelling van cement en polymeren op waterbasis, waardoor het geschikt is voor zowel binnen als buiten.
Microtopping 
is bijzonder geschikt voor buiten daar er geen verkleuringen optreden als er water op blijft staan of bij invloed van UV – licht.

Geeft uw interieur en exterieur een vleugje exclusiviteit.

– Is ideaal voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Kan in de meeste gevallen over bestaande tegels aangebracht worden door zijn maximale dikte van 3 mm.
Zo krijgt uw huis een volledige remake-over zonder dat er een hoop breekwerk aan te pas komt.

– Past zowel in het minimalistische als in het rustieke interieur.
Het karakter en natuurlijke uitstraling van 
Microtopping zorgt voor een warme toevoeging.

– De mogelijkheden in kleuren en afwerking zijn eindeloos.
Ieder oppervlak kan gepersonaliseerd worden door de variatie aan kleuren, effecten en mogelijke afwerkingen.
Door het gebruik van pigmenten is 
Microtopping verkrijgbaar in een waaier aan kleuren.
De meest trendy en stijlvolle kleuren hebben wij uitgewerkt.
U hoeft het kleur niet op voorhand te kiezen.
Dit kan bij aanvang van de werken; kleuren zijn namelijk sterk onder invloed van omgevingslicht.